NIEUWSBULLETIN – januari 2016

De jaarwisseling is voorbij en iedereen is weer druk met zijn sport. Het bruist weer volop in het Sportcentrum. Het is ook erg leuk om buiten de jeugd te zien spelen met voetbal en handbal en daarnaast in de sporthal en in de gymzaal de senioren met zaalvoetbal, badminton, basketbal en de gym. En dan is er tussendoor de schoolgym en voor de super-senioren onder ons de bewegingsgym, Dynamic Tennis en de Walking Football. In de kantine is er met regelmaat biljart; ook kan er worden gedart, geschaakt, gedamd en gesjoeld. Natuurlijk zorgen de beide kantines graag voor een hapje en een drankje. Zo is er inmiddels een boel gerealiseerd onder het motto voor elkaar en met elkaar. Ook leuk is, dat steeds meer nieuwe gezichten het vernieuwde Sportcentrum weten te vinden.

De afgelopen periode zijn er weer ENKELE GROOTSE ACTIVITEITEN georganiseerd. Enkele voorbeelden zijn de districtswedstrijden biljart, het jaarlijkse Van Bodegom Toernooi zaalvoetbal, een geheel nieuw tafeltennistoernooi, een super-gezellig mix-toernooi voor de voetballers met de handballers en met de basketballers, en het oliebollentoernooi van Succes met afsluitend een gezellige nieuwjaarsreceptie. De bekerwedstrijden van Tonegido waren heel uitspringend. Muziek vooraf, kennismaking van de spelers aan het publiek en aan elkaar, dan de wedstrijd zelf en na de wedstrijd een dankwoord. Wat een geweldige sfeer, geen onvertogen woord, met wederzijds respect (!) en daarna een volle kantine. Ook waren er heel gezellige activiteiten, zoals een vlooienmarkt, een kerstworkshop, diverse sponsorlopen, een Beierse avond, en hoe kan het ook anders … .. . oliebollen bakken! Tenslotte doet ook de hondenvereniging het goed. Naast diverse gerichte trainingsochtenden voor de leden, worden nu ook voor belangstellenden speciale trainingen voor de honden en zijn houders gehouden met als thema’s vuurwerk – veiligheid – wederzijdse begrip en gehoorzaamheid.

Ook is het wel eens DIPPEN. Eerst met de handbalvereniging Tonegido. De SSW en Succes hebben allereerst een financiële ondersteuning gegeven. Daarna heeft het nieuwe bestuur met veel daadkracht en enthousiasme nieuwe activiteiten georganiseerd. Geweldig hoe de vereniging weer in een positieve flow is gekomen. Een extra steuntje in de rug was natuurlijk ook de zilveren medaille van het damesteam in de WK met een geweldige handbalpromo. Daarna belandde de Gym in zwaar weer. Ook hier heeft de SSW bijgesprongen. Het vernieuwde bestuur van de gym heeft veel nieuwe plannen en verdient een nieuwe kans. Naast oliebollen bakken en een sponsorloop,  worden er voorbereidingen getroffen voor uitvoeringen en grote wedstrijden. Ook met de gym zal het goedkomen. Zo zie je maar. Een iedere vereniging gaat wel eens mis. Maar in nauwe samenwerking en met voldoende vrijwilligheid en enthousiasme, weten we steeds weer een oplossing te vinden. De SSW vindt het geweldig, dat zij haar steentje kan en mag bijdragen. VOOR ELKAAR en MET ELKAAR.

Alvast een VOOR-AANKONDIGING van vier nieuwe grote activiteiten:

Opnieuw een Open-Middag voor alle deelnemende verenigingen (vrijdag 19 februari)

EN weer een nieuwe Uitvoering van de gym (dinsdag 23 februari)

EN de traditionele Vlooienmark (zondag 28 februari)

EN het derde Wieringer Viking Toernooi voor judoka’s tot en met 12 jaar (zaterdag 19 maart).

Dan kennen we nog enkele WENSEN. Graag zien we sporten weer terug als volleybal, tafeltennis en indoor tennis. Alle attributen als netten en speeltafels zijn aanwezig. Wilt u gewoon eens spelen met familie, met de buurt, of in repeteerverband, laat het gerust weten. Geldt ook voor denksporten schaken en dammen. Gewoon eens proberen?. Er zijn nog enkele Passe-par-Toutes  beschikbaar.

Het GLAZEN HUIS was weer een geweldig event. Iedereen was positief. Naast veel gezelligheid was de opbrengst ook weer top. De opbrengst kwam nu voor een groot deel ook ten goede aan allerlei activiteiten op Wieringen. Proficiat!Hopelijk blijft het zo een steeds terugkerend spektakel.

Tenslotte, weet u al hoeveel RECLAMEBORDEN er hangen? Het zijn er al 75! Geweldig toch? Ook onze reclamanten mogen tevreden zijn, want het aanbod sport en spel is nu wel heel uitgebreid. Ook voor de bezoekers groeit geleidelijk aan een naamsbekendheid met de reclamanten. Zo ontstaat er een voordeel voor beide. Er is nog plaats voor 11 borden; dan zijn we vol?!? Voor wie?

Tot volgend bulletin.

Dagelijks Bestuur SSW