OPEN SPORTDAG – SPORTCENTRUM WIERINGEN – 19 februari

Sporthal2_1

Vrijdag 19 februari is het weer feest in het Sportcentrum op de Belterlaan. Waarom? Net als vorig jaar organiseert het Sportdorp Hippolytushoef met de deelnemende verenigingen opnieuw een open dag. Iedereen is enthousiast en het gaat weer leuk worden. De tijd is van 18.00 – 20.00 uur.

Wat willen we u laten zien? U kunt kennismaken met de verschillende verenigingen; hoe die zijn georganiseerd en wat voor mogelijkheden ze u en uw (klein-)kinderen kunnen bieden. Ook kunt u kennis maken met hun spel. Mogelijk weet u het allemaal al. Dan kunt u het zelf ook eens proberen; een balletje slaan- of schoppen, gooien of stoten. Beweging met een toestel of in de vorm van gym met dance. Ook judo is weer aanwezig. Leuk om het ook zelf eens te doen en te beleven. Dan zult u ongetwijfeld ervaren dat het lang niet altijd zo gemakkelijk is om met het spel om te gaan.  Dat er veelal meer bij komt kijken maakt het spel vaak ook zo veel leuker. Even lekker bezig zijn met andere dingen. Even op een actieve manier samenzijn met vrienden en kennissen.

Ook kunt u nader kennismaken met het sportcentrum zelf. De sporthal, gymzaal, kleedruimten, werkruimten en opslag. De kantine boven met ruimzicht op het speelveld in de hal. Bovendien ingericht met allerlei spellen voor een vrij gebruik. Allemaal zijn we er trots op, dat we in een kleine gemeenschap zo’n fraaie faciliteit kunnen exploiteren. Ook gasten van buiten spreken hun complimenten uit. Met dank aan een geweldig team vrijwilligers!

Wat valt er te beleven? Er worden verschillende partijen gedemonstreerd. De kleine kinderen kunnen gewoon eens meedoen en proberen. Voor de kanjers vergelijken en presteren. Voor de senioren lekker bezig zijn met het spel en zoeken naar gezelligheid. Voor de oudsten er gewoon bij willen zijn; meedoen met vrijwilligheid met als doel om de sport en het sportcentrum in stand te houden. Voor elkaar en met elkaar, toch! Naast meedoen kunt U ook vragen. De aanwezige leden van de verenigingen informeren u graag verder. U kunt contactmogelijkheden vragen, waar u zich zo wenselijk ook later kunt opgeven. Wellicht een leuk idee is, om voor de kleinkinderen als cadeau een abonnement bij een van de verenigingen te overwegen; weer eens wat anders dan speelgoed en misschien wel veel leuker. Met zo een geste van de ouders of grootouders kunt u uw (klein-)kinderen al vroeg in aanraking brengen met sport. Belangrijk? Wij denk het van wel. Sport, spel en bewegen zijn basics in een positieve en gezonde opvoeding. Daar kunt u nooit te vroeg mee beginnen. Niet voor niets hebben veel verenigingen al zogenaamde “kabouteractiviteiten” in hun programma. En moet je die peuters dan eens zien en lol beleven; geweldig toch!

Wie doen er mee: Veldvoetbal, judo, zaalvoetbal, biljarten, gym, basketbal en …… ook kunt u vrij tafeltennissen. En de kantine is open voor een gezellige napraat en om eens een spelletje schaak, dammen of dart te spelen.

O ja, nog een ding. Het sportcentrum heeft alles in huis voor volleybal en nu ook voor tafeltennis. Wij zouden het geweldig vinden wanneer zich hiervoor een terugkerende activiteit gaat ontstaan. Denk aan een familie uitwisseling, een buurt activiteit of anders. Alles is heel laagdrempelig en eenvoudig op te starten. En nogmaals, alle attributen zijn aanwezig. Overdenk het eens of kom eerst eens kijken.

Genoeg geschreven. Ik hoop zo ons enthousiasme voldoende te hebben aangegeven en dat u ook eens een kijkje wilt nemen; zo anders wilt proberen. Net na uw werk en weer daarna nog de hele avond voor U. Gezellig en doen!

Graag tot vrijdag de 19e.

Namens het sportdorp Hippolytushoef.