Sportcentrum Wieringen klaar voor sportieve toekomst

Sportcentrum Wieringen vierde zaterdag een feestje. Het hele sportcomplex is de afgelopen tijd flink op de schop gegaan. Het resultaat mag er zijn, zo bleek tijdens de opening door wethouder Theo Meskers van de gemeente Hollands Kroon.

Het openingsfeestje werd ingeluid door wethouder Theo Meskers, nauw betrokken bij de ontwikkeling van de sportaccommodaties. ,,De opdracht van het college is om de sportaccommodaties onder beheer te brengen bij de clubs. Vandaag kunnen we zeggen, dat dat is geluk!’’ Hij prees de inzet van vrijwilligers. ,,Daar kun je de verantwoording met een gerust hart leggen.’’ Vervolgens verrichtte de wethouder de officiële openingshandeling. Op dat moment kon je in de hal een kanon afschieten en dat deed de wethouder daadwerkelijk met een fikse knal van een miniatuur kanon. Hoewel het nog geen 18:00 uur was, mocht dat bij deze speicale gelegenheid voor één keer.

Sporthal3

Gerjan Doeschot houdt zijn oren dicht als wethouder Meskers de sporthal knallend opent

Gerjan Doeschot, voorzitter van de Stichting Sportcentrum Wieringen blikte terug op de lange weg, die leidde tot ingrijpende vernieuwing van het sportcomplex. Al in 2000 bleek de sporthal verouderd. Met steun van gemeente en bedrijven kon het opknappen worden gestart. De afgelopen drie jaar kwam het werk goed van de grond. Eerst werden de vloer en de verlichting aangepakt. Later zijn ook de kleedkamers en de kantine van Tonegido en Succes onder handen genomen. De inzet van talloze vrijwilligers heeft een resultaat opgeleverd, waar het dorp trots op kan zijn. ,,Wieringers houden van Wieringen. Daarom doen we alles met elkaar’’, zo verklaarde Doeschot het succes.
Er staan nog wat werkzaamheden op stapel. In de meivakantie wordt begonnen aan de nieuwe tribune van voetbalvereniging Succes. Ook is er de wens om de gymzaal te verbeteren. ,,Dan is het sportcomplex klaar voor het nieuwe seizoen.’’

Sporthal2_1

Na de opening hield het sportcentrum open huis. De jeugd demonstreerde sport en spel en dat trok natuurlijk veel (groot)ouders, maar ook andere belangstellenden.

Bron: www.wieringernieuws.nl