Vlooienmarkt

VLOOIENMARKT Hippolytushoef,           ZONDAG 24 november.

 

In 2012 is de vlooienmarkt weer opgepakt; een twee maal jaarlijks evenement. Het Sportcentrum Wieringen en dan met name de Sporthal op de Belterlaan in Hippolytushoef bleek weer de perfecte locatie. De eerst markt in 2012 was nog aarzelend. Het aantal kramen was toen beperkt. Wel was het aanbod al heel divers. En het bezoek was alleszins redelijk.

 

Zondag 24 november was inmiddels de derde keer. Reeds nu kunnen we spreken van een succesvolle ontwikkeling. Het aantal kramen is gegroeid naar 60 stuks; de interesse van de deelnemers was groot. Daardoor was de hal reeds voor 90% gevuld; bijna helemaal vol dus. Het aantal artikelen was zeer breed. Dan was er ook veel bezoek en een prettige sfeer, zowel op de markt als in de kantine.

Natuurlijk kon het niet uitblijven; we werden verrast door het bezoek van een aantal Zwarte Pieten met pepernoten en allerlei lekkere dingen.

 

Op het parkeerterrein was het wel een chaos van belang. Veel mensen konden hun auto niet meer kwijt; gelukkig vonden zij een plekje aan de kant van de weg. Een ieder was zeer behulpzaam en alles werd heel positief opgelost. Ook liepen veel mensen kriskras door elkaar met hun waar, variërende van hobbelpaard tot springbok, van modelauto tot lego doos, van kleding tot speelgoed en van leeswerk tot schoonmaakmachine. Je kon het zo gek niet bedenken. Vol met verhalen  en allemaal heel tevreden.

 

Ook geldt een compliment voor al onze vrijwilligers. Zij hebben zaterdagavond alles neergezet en op zondagavond weer afgebroken en opgeruimd. Door een zeer positieve ondersteuning van het Organisatiebureau De Lang, was het werk zo gefikst en heeft niemand er verder hinder van ondervonden. Zelfs Riekes en Peter hadden daarbij het zweet op de kop. Zondagavond was er weer gewoon tennis.

 

Allemaal heel top en daarom alle reden om er weer een volgende keer aan toe te voegen. Wanneer exact is nog de vraag, maar heel waarschijnlijk wordt dat februari 2014. U gaat er zeker van horen.

 

Nogmaals allemaal veel dank en graag tot volgende keer.

 

Stichting Sportcentrum Wieringen

Sporthal.

Gerjan Doeschot